Kurser

Jag har hållit matlagningskurser sedan 2014 inom vegansk matlagning med olika teman - veganskt från grunden, modern vegansk jul, raw food och vegansk fine dining,  och jag skräddarsyr gärna kurser för att passa er perfekt!

Kurserna passar fint både för dig som är allätare men är nyfiken på att äta grönare mat och dig som varit vegan ett tag!

Att jobba tillsammans i grupp är inte alltid så enkelt, men när man lagar mat tillsammans blir det väldigt naturligt och passar bra för företag som är på jakt efter teambuildingaktiviteter eller som privatperson för att träffa nya bekantskaper! Att laga mat ihop på en möhippa eller svensexa är också ett mysigt sätt att umgås!

Kurserna hålls för sällskap på mellan 10-15 personer efter bokning. Öppen kurs hålls ett par gånger per år, datum läggs ut i god tid inför kurstillfällena. Tyvärr har jag inte bokat in några kurser för 2022 än pga corona!

Kurserna hålls i ljusa, fräscha lokaler mitt inne i centrala Göteborg med närhet till parkering och kollektivtrafik.

veganskt från grunden

Är du nybörjare inom den veganska världen och vill lära dig lite mer om vad man ska tänka på som vegan och få testa på lite olika läckra veganska rätter som vi lagar främst från grunden? Då är den här kursen för dig! 

INNEHÅLL
Vi lagar bl.a. vegoburgare från grunden, gör vegansk majonnäs, raw tacofärs, tempehbacon, vegansk pizzaost som smälter, gör tofuchokladmousse och provar aquafaba (bönvätska som man kan använda istället för ägg) med mycket mer!

FÖRKUNSKAPER
Inga

Kursen är på 3,5 timmar.

DATUM


Bokning görs till höger/längst ner på denna sida!

Pris 995:- per deltagare inklusive råvaror.

vegansk fine dining

Grön mat är mer populärt än någonsin, men tyvärr är det fortfarande inte så stort fokus på fine dining i den veganska världen. Det råder vi bot på genom att laga förrätter, huvudrätter och desserter som passar att bjuda någon man vill imponera på!

INNEHÅLL
Vi kommer t.ex. laga gua bao/sticky buns med friterad kungsmussling och sojasherryreduktion, portabellomousse med balsamreduktion, tryffeltoast samt fänkålskompott, rödvinsmarinerad tempeh med ale- och rödvinssås, persiljerotspuré, karamelliserad lök samt persiljerotschips och morotskaka med apelsintopping och juicepärlor samt mycket mer. Vi tittar på olika garneringstekniker och recept och hur man kan tänka för att bygga upp en snygg uppläggning.
Kursdagen avslutas med att vi dukar upp alla rätter till en härlig buffé som vi sedan njuter av tillsammans.

FÖRKUNSKAPER
Du bör tycka om att pilla i köket och att laga lite mer avancerad mat!

Kursen är på 5,5 timmar.

DATUM


Bokning görs till höger/längst ner på denna sida!

Pris 1495:- per deltagare inklusive råvaror.

Asiatisk vegansk mat

Under denna kurs lagar vi inhemsk mat och äter oss runt i olika länder i Asien - Indien, Thailand, Japan, Laos samt några till!

INNEHÅLL
Vi lagar vegansk Tofu Makhani med mangoraita och pakoras och chutneys med massor av kryddor från Indien,  tempehspett med jordnötssås från Bali, Peking-anka med seitananka och mandarinpannkakor , thailändsk currygryta med egengjord currypasta, japansk onigirazu med katsutofu, kinesiska dumplings och marinerat krispigt veganskt fläsk, bubble tea samt mycket mer gott!

FÖRKUNSKAPER
Inga

Kursen är på 3,5 timmar.

DATUMBokning görs till höger/längst ner på denna sida!

Pris 995:- per deltagare inklusive råvaror.

Klimatsmartaste maten - 95 % svenska råvaror

Kan man äta gott, varierat och nyttigt med så gott som bara svenska råvaror i säsong? Jajamän! I den här kursen lagar vi kreativa recept där ca 95 % av råvarorna är svenska, växtbaserade och i säsong eller säsongsoberoende! Vi går igenom det komplexa med att hitta de mest klimatsmarta livsmedlen och jämför bl.a. importerade ekologiska livsmedel och närproducerat och vi ser över vilka grönsaker som är i säsong när och vad som är säsongsoberoende.

INNEHÅLL
Vi kommer bl.a. att laga rostad potatis med grönkål/broccolipesto, bönbiffar med svamp och timjan, focaccia med rosmarin,  blomkålspakora med myntadip, langos med vegogräddfil, tångkaviar och rödlök, samt mycket mer!

FÖRKUNSKAPER
Inga

Kursen är på 3,5 timmar.

DATUM


Bokning görs till höger/längst ner på denna sida!

Pris 995:- per deltagare inklusive råvaror.

bokning av kurs

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med bekräftelse kring din bokning och övriga kursdetaljer!

Om du har några funderingar är du välkommen att höra av dig till oss på info@bunnybites.se!


Pris inkl. moms.
Kursen avbokas senast 1 vecka innan, annars faktureras kunden på fulla priset.