matlagningskurser

Jag har hållit matlagningskurser sedan 2014 inom vegansk matlagning med olika teman - veganskt från grunden, modern vegansk jul, raw food och vegansk fine dining,  och jag skräddarsyr gärna kurser för att passa er perfekt!

Kurserna passar perfekt både för dig som är allätare men är nyfiken på att äta grönare mat och dig som varit vegan ett tag!

Att jobba tillsammans i grupp är inte alltid så enkelt, men när man lagar mat tillsammans blir det väldigt naturligt och passar bra för företag som är på jakt efter teambuildingaktiviteter eller som privatperson för att träffa nya bekantskaper! Att laga mat ihop på en möhippa eller svensexa är också ett mysigt sätt att umgås!

Kurserna hålls för sällskap på mellan 10-15 personer efter bokning. Öppen kurs hålls ett par gånger per år, datum läggs ut i god tid inför kurstillfällena. Se nedan för datum våren 2019!

Kurserna hålls i ljusa, fräscha lokaler mitt inne i centrala Göteborg med närhet till parkering och kollektivtrafik.

vegansk fine dining

Grön mat är mer populärt än någonsin, men tyvärr är det fortfarande inte så stort fokus på fine dining i den veganska världen. Det råder vi bot på genom att laga förrätter, huvudrätter och desserter som passar att bjuda någon man vill imponera på!

INNEHÅLL
Vi kommer t.ex. laga gua bao/sticky buns med friterade alger, portabellomousse med balsamreduktion, tryffeltoast samt fänkålskompott, kimchivadaimunkar med korianderdressing och sallad på ruccola, avokado samt päron och morotskaka med apelsintopping och juicepärlor med mycket mer. Vi tittar på olika garneringstekniker och recept och hur man kan tänka för att bygga upp en snygg uppläggning.
Kursdagen avslutas med att vi dukar upp alla rätter till en härlig buffé som vi sedan njuter av tillsammans.

FÖRKUNSKAPER
Du bör tycka om att pilla i köket och att laga lite mer avancerad mat!

Kursen är på 5,5 timmar.

DATUM
27/4 kl. 10.00-15.30

Bokning görs längre ner på denna sida!

Pris 1495:- per deltagare inklusive råvaror.

vegansk sommarbuffé med plockmat

Visst är det härligt med plockmat? Här lär vi oss läckra recept att bjuda på på nästa fest! Vi gör en blandning av plockmat och andra rätter som passar att bjuda på på en vår- eller sommarfest!

INNEHÅLL
Vi lagar sliders (miniburgare) med gochujangtofu, kimchi och vitlöksmajo, tempehspett med jordnötssås, krispig friterad seitan med dipp och summer rolls med grönsaker och sweet chilidip, minimorotskaka med frosting, några fruktiga och läskande mocktails samt mycket mer!

FÖRKUNSKAPER
Inga

Kursen är på 3,5 timmar.

DATUM
3/5 kl. 18.00-21.30

Bokning görs längre ner på denna sida!

Pris 995:- per deltagare inklusive råvaror.

Klimatsmartaste maten

I denna kursen pratar vi om vad för slags mat som är mest klimatsmart -  är det  någon skillnad på ekologiskt, närproducerat, säsongsodlat? Vi går även igenom klimatavtrycket av olika råvaror.

INNEHÅLL
I små grupper lagar vi sedan den klimatsmartaste buffén som gäller för årstiden och äter allt läckert vi lagat tillsammans i slutet av kvällen! Vi gör bl.a. langos med tillbehör, rostad morot och palsternacka med dillolja, svensk falafel på gula ärtor samt burgare med svensk tempeh, picklad rödlök samt coleslaw med gräslöksdressing och mycket mer.

FÖRKUNSKAPER
Inga

Kursen är på 3,5 timmar.

DATUM
10/5 kl. 18.00-21.30
Bokning görs längre ner på denna sida!

Pris 995:- per deltagare inklusive råvaror.

veganskt från grunden

En kul kurs där vi lär oss göra många användbara recept från grunden!

INNEHÅLL
Vi gör vegansk pizzaost, läckra veganska burgare, bacon på tempeh som vi gör smaskiga BLT-mackor med och vegansk majonnäs bland mycket annat! Vi går igenom vad som är bra att tänka på som vegan och vad veganism innebär. Sedan lagar vi maten tillsammans i små grupper och äter en läcker buffé i slutet av kvällen!

FÖRKUNSKAPER
Inga

Kursen är på 3,5 timmar.

DATUM
17/5 kl. 18.00-21.30

Bokning görs längre ner på denna sida!

Pris 995:- per deltagare inklusive råvaror.

Asiatisk vegansk mat

På sista kursen för våren lagar vi inhemsk mat och äter oss runt i olika länder i Asien - Indien, Thailand, Japan, Laos samt några till!

INNEHÅLL
Vi lagar vegansk Dahl Makhani med mangoraita och bondas med potatis och chutneys med massor av kryddor från Indien,  tempeh-tofuspett med jordnötssås från Bali, Tom Yum-soppa med sticky rice-bollar från Laos, thailändsk currygryta med egengjord currypasta, japansk onigirazu med katsutofu, kinesiska dumplings och wokad kål med veganskt fläsk och svart vinäger samt mycket mer gott!

FÖRKUNSKAPER
Inga

Kursen är på 3,5 timmar.

DATUM
21/5 kl. 18.00-21.30

Bokning görs till höger/längst ner på denna sida!

Pris 995:- per deltagare inklusive råvaror.

bokning av kurs

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med bekräftelse kring din bokning och övriga kursdetaljer!

Om du har några funderingar är du välkommen att höra av dig till oss på info@bunnybites.se!


Pris inkl. moms för privatpersoner, exkl. moms för företag.
Kursen avbokas senast 1 vecka innan, annars faktureras kunden på fulla priset.