top of page

RECEPT - Bakad, marinerad vattenmelon

På det mysiga småländska bröllopet jag caterade för några veckor sedan serverade jag en förrätt med dillmarinerad färskpotatis, bakad marinerad vattenmelon, vegogräddfil, tångrom, kavringssmul samt citron och det var många av gästerna som var väldigt positivt överraskade av den marinerade melonen. Den får en annorlunda konsistens av att bakas, blir fastare och rödare och tar upp marinad bra, i detta fall en marinad med gravlaxsmak.


ree


Så här kommer recept på den:


Bakad, marinerad vattenmelon

Till förrätt 4 personer


160 g vattenmelon, så kärnfri som möjligt

15 ml rapsolja


Marinad:

5 ml vitvinsvinäger

10 ml rapsolja

2,5-5 ml liquid smoke

10 ml hackad dill, helst färsk

5 ml ljus miso

10 ml ljus soja

4 ml ljus sirap

en bit av ett noriark till sushi, kanske 5x5 cm stort, rivet eller klippt i småbitar


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader. Skär en bit av melonen och skala den. Dela i strimlor, ca 1 cm tjocka och 3-4 cm långa, ta helst bort kärnorna. Lägg melonbitarna utspridda på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt och blanda försiktigt med olja. Baka i mitten i ca 15 minuter, bitarna ska kännas fastare och ha fått lite mer koncentrerad färg.


Låt svalna.


Blanda marinaden och smaka av. Vänd ner melonbitarna försiktigt så alla täcks av marinaden och låt marinera ett par timmar, gärna över natten.


Använd till t.ex. som topping till blinis, rårakor, smörgåstårta, färskpotatis.





Kommentarer


© 2023 by Muchachos. Proudly created with Wix.com

bottom of page