RECEPT - Chickycurryröra
- info6456039
- 25 feb.
- 1 min läsning

Fick en förfrågan om jag kunde göra en vegansk variant av kycklingcurryröra som man har i baguette, för att ha som vickning på ett bröllop, och det blev faktiskt väldigt gott så här kommer receptet:
ca 2 port
100 g oumph chicken style
15 ml japansk soja
2 ml vitlökspulver
1,5 ml curry
2 ml rapsolja
Tina och hacka oumphet i mindre bitar (jag körde i matberedaren några sekunder). Blanda marinaden och blanda runt med oumphet.
Bred ut på plåt med bakplåtspapper och baka i 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) i 5-10 min tills det är genomstekt. Låt svalna.
12 g rödlök
10 g purjolök
6 ml mango chutney
0,5 dl sojafraiche (planti/oddlygood)
1 dl majo (jag använder Rydbergs vegomajo men av nån anledning gör de inte till konsument än, så jag skulle rekommendera Kavlis - den är dock lite syrligare, men då kan man köra lite mer mango chutney eller ta i lite socker om man tycker :) )
4 ml curry
35 g skalat och rivet äpple (ca 40 g oskalat)
1 ml vitlökspulver
salt el örtsalt
Hacka rödlök och purjolök. Blanda med övriga ingredienser till såsen och vänd ner oumphet. Låt stå en stund innan du smakar av med salt då sojan i oumphet kan behöva blanda sig med såsen i röran först :)
Gott i baguette eller på sandwich med sallad, tomat, gurka, paprika och lite extra rödlök!



Kommentarer