top of page

RECEPT - Chickycurryröra

ree

Fick en förfrågan om jag kunde göra en vegansk variant av kycklingcurryröra som man har i baguette, för att ha som vickning på ett bröllop, och det blev faktiskt väldigt gott så här kommer receptet:


ca 2 port

100 g oumph chicken style

15 ml japansk soja

2 ml vitlökspulver

1,5 ml curry

2 ml rapsolja


Tina och hacka oumphet i mindre bitar (jag körde i matberedaren några sekunder). Blanda marinaden och blanda runt med oumphet.


Bred ut på plåt med bakplåtspapper och baka i 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) i 5-10 min tills det är genomstekt. Låt svalna.


12 g rödlök

10 g purjolök

6 ml mango chutney

0,5 dl sojafraiche (planti/oddlygood)

1 dl majo (jag använder Rydbergs vegomajo men av nån anledning gör de inte till konsument än, så jag skulle rekommendera Kavlis - den är dock lite syrligare, men då kan man köra lite mer mango chutney eller ta i lite socker om man tycker :) )

4 ml curry

35 g skalat och rivet äpple (ca 40 g oskalat)

1 ml vitlökspulver

salt el örtsalt


Hacka rödlök och purjolök. Blanda med övriga ingredienser till såsen och vänd ner oumphet. Låt stå en stund innan du smakar av med salt då sojan i oumphet kan behöva blanda sig med såsen i röran först :)


Gott i baguette eller på sandwich med sallad, tomat, gurka, paprika och lite extra rödlök!




Kommentarer


© 2023 by Muchachos. Proudly created with Wix.com

bottom of page