Om oss & vår matfilosofi

om oss

Bunny Bites har funnits sedan 2018 och består av mig, Gabriella Berglund, som kallas för Bella. Jag är i botten kostekonom och har arbetat med mat på ett eller annat sätt sedan jag var 16. För 22 år sedan blev jag först vegetarian och de senaste åren har jag arbetat som vegetarisk och vegansk kock på olika restauranger i Göteborg, där jag bland annat haft ansvar för att komponera egna menyer för bufférätter som skulle passa ihop och jobbat som lunchkock och a la cartekock. Jag har också jobbat som köksansvarig på ett veganskt bnb utanför New York. Vintern 2018 jobbade jag som privatkock åt ett veganskt par på ön St Croix i Karibien, vilket var intressant då det tyvärr var rätt svårt att få tag på fin frukt och grönsaker då det bara var några månader efter de stora orkanerna, vilket gjorde att man fick vara lite extra kreativ i matlagningen. Jag har också jobbat som förskolekock och som ansvarig för maten på sjukhus och förskolor, skolor och äldreomsorg där jag arbetat mycket med att få in mer bra vegetarisk mat i verksamheterna och infört en vegetarisk dag i veckan inom skola och förskola.

Sedan 2014 har jag hållit matlagningskurser inom vegansk matlagning, raw food och vegansk fine dining. Jag har en gedigen utbildning inom näringslära och gastronomi och tycker att det är kul med mat som både är god och nyttig även om jag också har en svaghet för friterad mat och tycker att det måste få finnas lite plats för onyttig mat också!

Umami är min favoritsmak och jag lägger stort fokus på att hitta smakbalanser som gör att vegansk mat smakar minst lika bra som vanlig mat! 

 

Min matfilosofi

För mig är det viktigt att maten både är god, ser vacker ut och är snäll mot djur och natur. Vegansk mat är ju allra bäst från både djurens och klimatets perspektiv då den har 15 % lägre klimatavtryck än en vanlig vegetarisk kost (med ägg och mejeriprodukter).
Samtidigt ska maten vara bra balanserad så att man blir mätt på ett skönt sätt!

Jag älskar mat från världens hörn och vill visa all rolig och läcker mat man kan få fram från växtriket! Till största delen används svenska och ekologiska råvaror, och vi försöker använda mycket råvaror som är i säsong, men vi vill vara ärliga och berätta att vi använder lite osvenska livsmedel också då det tyvärr blir för begränsat annars, dock aldrig etiskt eller miljömässigt tveksamma livsmedel och så lite växthusodlat som möjligt!

Våra förpacknings- och rengöringsmaterial är miljövänliga och vi använder oss av bensinsnål leveransbil alternativt miljöbud.

5-10 % av företagets intäkter går till välgörande ändamål inom miljö, djurskydd eller humanitära projekt för att jobba tillsammans för en bättre värld! För mig är det huvudsaken - att alla kan göra något, hur litet det än kan vara för att bidra till att göra världen lite snällare och bättre genom att välja vegansk mat ibland eller alltid!

Hoppas vi hörs och ses!
/Bella